Fjernsupport
Studerende
Log ind
Book møde

ECAD

Elektronikkylning och termisk analys

Cadence Celsius EC Solver är en avancerad programvara för simulering av elektronikkylning med exakt och snabb analys av termisk prestanda. Den minskar risken för produktfel och optimerar termiska lösningar för maximal prestanda.

 • Analys av komplexa system med noggrann simulering av värmeöverföring, luft- och vätskeflöden.
 • Integrerad lösning med elektro-termisk co-simulering och stöd för simulering av skiktade och 3D-strukturer.

Uppnå topprestanda med termisk analys för elektronikkylning

Cadence® Celsius™ EC Solver från Cadence (tidigare 6SigmaET från Future Facilities) hjälper elektronikdesigners att exakt och snabbt lösa termiska och kylrelaterade utmaningar. Med avancerad nätgenerering och en kraftfull beräkningsmotor kan Celsius EC Solver optimera termiska lösningar och minimera risken för produktfel och värmeslitage.

 • Få snabb lösning med CAD-import och redigering, 1D-strömnätsfunktioner, UI-modellering, animation och automatiseringsfunktionalitet.
 • Ta era produkter snabbare till marknaden med större säkerhet.

Elektrisk/Termisk analys i DC-domänen

Celsius EC Solver analyserar luft- och vätskeströmning samt värmeöverföring i även de mest komplexa elektroniksystemen. Programvaran löser konvektion, konduktion och strålning med hjälp av en proprietär meshing-teknologi (MLUS). Celsius EC Solver analyserar luftströmning, temperatur och värmeöverföring i elektronikföreningar och kabinetter. Lösningsprogrammet kan beräkna för naturlig konvektion, tvångskonvektion, soluppvärmning och vätskekylning.

Boka gratis demo

Exakt analys av objektbaserad meshing

Funktionen för objektbaserad meshing anpassar meshet för att säkerställa en exakt analys av din produkt. Regler kan valfritt definieras för att ge vägledning för meshing och säkerställa att individuella objekt simuleras korrekt. Denna funktion säkerställer noggranna och pålitliga resultat i analysprocessen.

Snabb analys av komplexa elektronikkonstruktioner

Parallel processing fördelar simuleringsuppgifter över flera kärnor och maskiner, vilket möjliggör snabb analys av komplexa elektronikkonstruktioner i både transienta och stationära simuleringslägen. Denna effektiva teknologi minskar den totala tiden som krävs för att utvärdera designens prestanda.

Felfri analys av komplexa MCAD-modeller

Komplexa mekaniska computer-aided design (MCAD) -modeller kan importeras direkt från Creo Parametric, Solidworks, CATIA och andra MCAD-verktyg. MCAD-modeller kan analyseras utan förenkling och möjliggör en omfattande analys av komplexa mekaniska design för exakta resultat.

Utökade 1D-flödesnätverksegenskaper

 • Transient simulering med komponenteffekt
 • Samtidig simulering av anslutna 1D- och 3D-modeller
 • Resultat för tryck, tryckfall och flödeshastighet i rör/kanaler
 • Automatisk placering av intelligenta modelleringsobjekt
 • Färgmarkering på rör och kanaler som återspeglar valda variabler
 • Stöd för high-performance computing (HPC)
 • Export av bilder/videor, skapande av versioner och export av versionsstruktur
Boka ett icke-bindande möte

Därför bör du välja Celsius Thermal Solver

Solid modellering

Förbättrad CAD-import och redigering möjliggör import från alla stora CAD-programleverantörer och ger möjlighet att göra ändringar direkt i programvaran.

Termisk modellering

Utökade 1D-flödesnätsfunktioner inkluderar transient simulering med komponenteffekt samt visning av tryck, tryckfall, flödeshastighet och hastighet i rör och kanaler.

Användarvänlighet

Intuitiv användargränssnitt (UI) med intelligent objektmodellering, enkel navigering och verktyg som underlättar markerings- och objekthantering.

10x snabbare prestanda

Celsius Thermal Solver ger upp till 10 gånger snabbare prestanda (jämfört med äldre versioner), vilket ger betydande effektivitetsförbättringar inom termisk analys och simulering av elektroniska system.

Animation och rapportgenerering

Möjlighet att filtrera tabeller, anpassa objektplotter och teckenförklaringar, samt skapa animationer och automatisering, vilket ger flexibilitet och effektivitet.

High-performance computing

Stöd för high-performance computing (HPC) för mer effektiv beräkning och effektiv jobbhantering på både Windows- och Linux-maskiner.

Lär dig mer om Celsius EC Solver

Få en inledande och icke-bindande dialog med en av våra specialister om fördelarna med termisk analys och dina möjligheter med Celsius EC Solver.

  Genom att skicka in accepterar du Nordcads användarvillkor och personuppgiftspolicy.

  Søren  Jul Christiansen
  Senior Application Engineer
  sjc@nordcad.dk+45 96 31 56 98
  Fredrik  Jander
  Sales Director
  fj@nordcad.se+46 8 51 801 388
  Copyright © 2024 Nordcad Systems A/S
  cloud-downloadstar-emptyfile-emptychart-barsrocketcrosspointer-up