Fjernsupport
Studerende
Log ind
Book møde

Om Nordcad

Hela Nordens E-CAD leverantör. Med Nordcad som partner får du tillgång till marknadens bästa tekniska plattform – oavsett om det är ett enda program för att rita diagram eller färdigutvecklade system med avancerad mjukvara för CFD, SI, PI, RF, antennanalyssimuleringar, PCB och integrationer för din PLM-system. Branschens bästa hotline-support kan hjälpa och vägleda dig effektivt så att du får en bra start och säkerställer framgång.

Boka möte
Team Nordcad
Se hele teamet

Våra grundvärden

Värden:
Att drivas av expertis, engagemang, passion, flexibilitet och stöd.

Mission:
Att bli avgörande för våra kunder genom att tillhandahålla olika verktyg och utmärkt service till ingenjörer och hjälpa dem att sträva efter framgång.

Vision:
Att vara go-to-lösningen inom mjukvara för nordiska ingenjörer.

Grundandet av Nordcad

Nordcad Systems A/S grundas, och blir distributör av OrCAD-produkterna för schemaritning (SDT) och mönsterkortslayout (PCB2 / PCB386). Vid denna tidpunkt började PC:n komma in i elektronikutvecklingen, och de första leveranserna av mjukvaran skedde med motorcykel och var i form av disketter. Ganska kort tid därefter påbörjar försäljning och support av Microsim PSpice för mixed analog/digital simulering.

1988 börjar Arvid Thorndahl inom försäljning och marknadsföring.

1987

Nya ägare

1994 övertar Arvid Thorndahl ägandet och tillträder som VD. Vid den tiden blir OrCAD branschens självklara schemaritningsverktyg. Samtidigt hade PSpice ett bra grepp både inom industrin och skolor, och studenter med bl.a. deras lite version. Många orders kom in via fax och licenser skickades ut med frakt. Det fanns tjocka manualer för verktygen och utbildningarna genomfördes med projektorer.

1995 tillträder teknisk chef Ole Ejlersen, och han blev snabbt en viktig tillgång för Nordcad. Ole sätter nya standarder för teknisk support och har varit en avgörande faktor för att Nordcad ständigt erbjuder oöverträffad support till alla användare. År 2001 blir Ole en del av ägarkretsen, och tillsammans med Arvid startas ett partnerskap om att bli Nordens ledande E-CAD leverantör.

1994-2001

Nordens största leverantör

Den 1 januari 2017 öppnade möjligheten att betjäna elektronikföretag i Norge och Nordcad ansvarar nu för distribution till norska elektronikföretag under dotterbolaget Nordcad AS. Vid denna tidpunkt blir vi Skandinaviens största leverantör av mjukvara för elektronikutveckling.

Vi arbetar ständigt mot målet att stärka den danska och den norska elektronikutveckling, och därför öppnade vi 2019 ett fysiskt kontor i Forskningsparken i Oslo. Här vill vi bidra till utveckling av innovationsmiljön, samt dela våra kunskaper och kompetenser med nätverket.

Tillväxten i Nordcad fortsätter i takt med att vi hjälper ett stort antal danska företag att integrera elektronikdesignverktygen och andra system som PLM / ERP / affärssystem.

2017

Övertagande av den svenska distributören

Den 1 september 2019 tar Nordcad över Gateline AB efter förhandlingar med Cadence i Sverige, Finland och Estland. Nordcad förvärvar den svenska distributören Gateline och är således representerad i hela Norden. Samtidigt går även Søren Jul Christiansen och Ulrich Jespersen in i ägarkretsen, så Nordcad drivs nu av ett team på fyra personer. Den tekniska avdelningen växer med ytterligare 3 personer till totalt 9 tekniker som täcker ett brett spektrum av kompetenser som PCB-design, mjukvaruutveckling, simulering, signalintegritet, power-integritet, komponenthantering, support etc.

2019

Fyra företag – ett namn

1 juli 2020 bildas företaget Nordcad Oy, som ett oberoende systerbolag till danska Nordcad Systems A/S, efter att tidigare varit en del av Gateline i Sverige. Det finska företaget fortsätter att distribuera Cadence till Finland och som tidigare även till Estland.

Den 1. juli 2021 byter GATEline AB officiellt namn till Nordcad AB, och i och med det så har de fyra företagen i Sverige, Danmark, Norge och Finland samma namn för att mer enhetligt arbeta över landsgränserna i Norden.

Från samma datum flyttar Nordcad AB till nya lokaler: Elektronvägen 4, 141 49 Huddinge.

15 augusti är det dags för Nordcad Systems A/S att flytta till större lokaler: Ryesgade 60b, 9000 Aalborg.

2020-2021

Våra grundvärderingar

Professionalism

Vi arbetar med Nordens ledande elektronikföretag och kommer därför alltid att hantera data konfidentiellt och behandla kunden med respekt.

Ansvar

Vi tar ansvar för att leverera överenskomna uppgifter i tid, och vi är mycket stolta över att lösa uppgifterna enligt kundens önskemål och behov.

Flexibilitet

Vi förstår vikten av att anpassa oss till kundens krav och önskemål och är alltid tillgängliga när kunden behöver hjälp.

Copyright © 2023 Nordcad Systems A/S
crossarrow-right