Menu
 

Om Nordcad

Mål

Mål

Vi vill vara Nordens största leverantör av mjukvara för elektronikkonstruktion.
Mission

Mission

Vi vill stödja elektronikkonstruktörer i Norden, så att dem ständigt är ett steg före resten av världen och kommer från idé till färdig produkt med användning av de senaste teknologierna.
Vision

Vision

Vi vill ha en hög kompetensnivå för att kunna vidareutveckla villkoren för elektronikindustrin i Skandinavien.

Vi vill vara det självklara valet vid alla utbildningsinstitutioner, så att branschen får kvalificerad arbetskraft.

Vår historia

Grundandet av Nordcad

Nordcad Systems A/S grundas, och blir distributör av OrCAD-produkterna för schemaritning (SDT) och mönsterkortslayout (PCB2 / PCB386). Vid denna tidpunkt började PC:n komma in i elektronikutvecklingen, och de första leveranserna av mjukvaran skedde med motorcykel och var i form av disketter. Ganska kort tid därefter påbörjar försäljning och support av Microsim PSpice för mixed analog/digital simulering.

1988 börjar Arvid Thorndahl inom försäljning och marknadsföring.

Nya ägare

1994 övertar Arvid Thorndahl ägandet och tillträder som VD. Vid den tiden blir OrCAD branschens självklara schemaritningsverktyg. Samtidigt hade PSpice ett bra grepp både inom industrin och skolor, och studenter med bl.a. deras lite version. Många orders kom in via fax och licenser skickades ut med frakt. Det fanns tjocka manualer för verktygen och utbildningarna genomfördes med projektorer.

1995 tillträder teknisk chef Ole Ejlersen, och han blev snabbt en viktig tillgång för Nordcad. Ole sätter nya standarder för teknisk support och har varit en avgörande faktor för att Nordcad ständigt erbjuder oöverträffad support till alla användare. År 2001 blir Ole en del av ägarkretsen, och tillsammans med Arvid startas ett partnerskap om att bli Nordens ledande E-CAD leverantör.

Nordens största leverantör

Den 1 januari 2017 öppnade möjligheten att betjäna elektronikföretag i Norge och Nordcad ansvarar nu för distribution till norska elektronikföretag under dotterbolaget Nordcad AS. Vid denna tidpunkt blir vi Skandinaviens största leverantör av mjukvara för elektronikutveckling.

Vi arbetar ständigt mot målet att stärka den danska och den norska elektronikutveckling, och därför öppnade vi 2019 ett fysiskt kontor i Forskningsparken i Oslo. Här vill vi bidra till utveckling av innovationsmiljön, samt dela våra kunskaper och kompetenser med nätverket.

Tillväxten i Nordcad fortsätter i takt med att vi hjälper ett stort antal danska företag att integrera elektronikdesignverktygen och andra system som PLM / ERP / affärssystem.

Övertagande av den svenska distributören

Den 1 september 2019 tar Nordcad över Gateline AB efter förhandlingar med Cadence i Sverige, Finland och Estland. Nordcad förvärvar den svenska distributören Gateline och är således representerad i hela Norden. Samtidigt går även Søren Jul Christiansen och Ulrich Jespersen in i ägarkretsen, så Nordcad drivs nu av ett team på fyra personer. Den tekniska avdelningen växer med ytterligare 3 personer till totalt 9 tekniker som täcker ett brett spektrum av kompetenser som PCB-design, mjukvaruutveckling, simulering, signalintegritet, power-integritet, komponenthantering, support etc.

Våra grundvärden

Ansvarighet

Ansvarighet

Vi tar ansvar för att leverera överenskomna uppgifter i tid, och vi är mycket stolta över att lösa uppgifterna enligt kundens önskemål och behov.
Flexibilitet

Flexibilitet

Vi förstår vikten av att anpassa oss till kundens krav och önskemål och är alltid tillgängliga när kunden behöver hjälp.
Professionalism

Professionalism

Vi arbetar med Nordens ledande elektronikföretag och kommer därför alltid att hantera data konfidentiellt och behandla kunden med respekt.