Bli grön med PSpice

Klimatförändringar och ökande mängder elektronikavfall utgör stora utmaningar för vår planet. Istället för att låta oss överväldigas av detta hot kan vi välja att fokusera på lösningar. Företag runt om i världen har redan implementerat förnybara energikällor, elektrifiering av transport och resursbesparing.

Som en framåtblickande ingenjör har du och ditt team också en viktig roll att spela för att skapa en mer hållbar framtid. Genom att använda verktyg som PSpice kan du bidra till att skapa mer effektiva och miljövänliga elektroniska system. Lär dig hur designers, ingenjörer och projektledare kan använda PSpice för att främja en hållbar framtid istället för att bidra till mindre elektronikavfall.

Visste du att...

%
av designkostnaderna och tiden till marknaden kan minskas i genomsnitt genom att implementera PSpice-simulering.

%
av hela designcykeln kan minskas i genomsnitt genom att implementera PSpice-simulering.


%
av testtiden kan sparas eftersom PSpice-simuleringar kan identifiera potentiella problem och exakt förutsäga kretsens beteende och prestanda med upp till 99% noggrannhet.

Känner du detta?

Val av komponentmaterial, driftstemperaturer och produktlivslängd påverkar alla den användbara livslängden för elektroniska enheter. Men hur påverkar styrningen av driftstemperaturen enhetens livslängd, vilket direkt bidrar till klimatförändringar och elektronikavfall? Mycket mer än man skulle kunna tro.

Problem orsakade av hög driftstemperatur:

 • Ökad läckström
 • Snabbare nedbrytning av gateoxider - minskad MTBF (Mean Time Between Failures)
 • Högre ledningsförlust - snabbare rörelse av joner
 • Högre mekanisk belastning
 • Ökad MOSFET-on-resistans
 • Minskad MOSFET-tröskelspänning
 • Trögare switching för bipolära transistorer
 • Minskad beta för bipolära transistorer
 • Risk för strömförbrukning och termisk instabilitet
 • Ökade genombrottsspänningar
 • Minskad säker driftsområde (BJTer)

Låt PSpice ta hand om e-avfallet

Välj komponenter med minimal kemisk påverkan och verifiera med PSpice för bästa resultat.
Kemikalier som används vid produktionen av elektroniska enheter kan vara skadliga för både miljön och människors hälsa. Genom att välja komponenter med minimal kemisk påverkan kan man minska den negativa påverkan av produktionen. Med PSpice kan man verifiera att de valda komponenterna uppfyller önskade krav och kan fungera i kretsen på önskat sätt.
Spara tid, pengar och miljö genom att simulera och verifiera kretsar för att bränna färre eller nästan inga prototyper
Traditionellt kräver elektronisk produktutveckling flera prototyper som måste testas och justeras för att uppnå önskad funktionalitet och tillförlitlighet. Med PSpice kan man simulera kretsen och verifiera att den fungerar korrekt innan man bygger den första fysiska prototypen. Detta kan minska antalet nödvändiga prototyper och därigenom minska både tids- och kostnadsåtgång samt det totala avfallet från oanvända prototyper.
Designa och hantera derate-standarder för att öka enhetens livslängd
Derate-standarder är designprinciper som tar hänsyn till hur olika komponenter och material kan påverkas av olika temperaturer och andra faktorer. Genom att följa dessa standarder kan man optimera enhetens driftsförhållanden och betydligt öka dess livslängd.
Öka utbytet med Monte Carlo och maximera tillgängliga resurser
Monte Carlo-simulering är en teknik som använder slumpmässiga tal för att simulera olika möjliga scenarier för en krets. Genom att använda denna teknik kan man identifiera potentiella problem och optimera kretsen för att maximera dess utbyte och effektivitet.

Spara på dina mest värdefulla resurser med simulering

Föreställ dig att du skapar en design och börjar använda den i en verklig scen. Plötsligt börjar komponenter på din kretskort att misslyckas och skadan är gjord. Dessa fel kan enkelt undvikas genom att använda en simuleringstool för att hitta fel på din krets och kretskort innan det massproduceras. Om du vill veta hur kan du titta på vårt webinarium med Kristian, där han delar med sig av sina erfarenheter med kunder och hur du kan undvika att hamna i dyra fällor.

Ta en titt på en Smoke-analys i PSpice

En smoke-analys är en kraftfull funktion i PSpice som hjälper till att identifiera de elektroniska komponenter som är överbelastade och sannolikt kommer att misslyckas eller brinna ut. Genom att identifiera dessa komponenter kan man optimera designen och välja mer lämpliga komponenter eller lägga till värmekylare för att förhindra överhettning. Detta kan minska antalet defekta komponenter som behöver bytas ut och därigenom minska mängden elektronikskrot.
 • 1. Öppna kretsschemat.
 • 2. Kör en funktionell simulering.
 • 3. När simuleringen är klar visas resultaten i vågformsdigrammet.
 • 4. I PSpice-menyn väljer du Avancerad analys och klickar på "Smoke".
 • 5. PSpice kommer att generera resultat från smoke-analysen. Som du kan se i diagrammet finns det även för funktionellt korrekta kretskonstruktioner komponenter och parametrar som belastas utöver acceptabla gränser, vilket avslöjas genom användning av smoke-analysen.
 • 6. Så här hjälper PSpice:
  Byt ut den befintliga kretskomponenten med lämpliga elektriska specifikationer, lägg till en värmekylare för att hantera en ökad övergångstemperatur och kör smoke-analysen igen. De uppdaterade analysresultaten kommer att visa allt grönt för att bekräfta säkra driftsgränser.

Bli klokare på SPICE

Att hitta rätt verktyg som matchar ditt teams behov och resurser är inte lätt. Det kan också vara utmanande att förstå hur SPICE-simulering kan gynna din designprocess, minska kostnader och framför allt miljöpåverkan. Därför har vi sammanfattat en djupgående artikel om:

 • Vad SPICE är
 • Vad PSpice kan göra
 • 3 garanterade sätt du kan använda SPICE för att minska tid, pengar och e-avfall
Läs artikeln här

Lär dig mer om PSpice

Få en inledande och icke-bindande dialog med en av våra specialister om de många möjligheterna med PSpice.

  Genom att skicka in accepterar du Nordcads användarvillkor och personuppgiftspolicy.

  Benjamin Jhaf Madsen
  Head of Sales & Marketing
  bm@nordcad.dk +45 70 60 61 81
  Ann Gitte Hyldborg
  Sales Manager
  agh@nordcad.dk+45 96 31 56 93
  Nordcad Systems A/S
  Copyright © 2024
  cross