Fjernsupport
Studerende
Log ind
Book møde

OrCAD X

Ta ett kvantsprång med nästa generations PCB-design

Byggd på den väletablerade OrCAD/Allegro-plattformen introducerar OrCAD X ett nytolkat användargränssnitt som inte bara erbjuder förbättrad användarvänlighet, utan också en ökad tillgänglighet och snabbare inlärningskurva.

 • 10x bättre prestanda '
 • Marknadens mest omfattande funktionalitet

Underlätta efterlevnad av alla specifikationer

Att uppfylla alla krav och specifikationer för elektronisk design är en utmanande uppgift som kräver mycket av alla inblandade parter. Den inbyggda begränsningshanteraren (constraints) fungerar som en cockpit som håller koll på alla designens krav. Dessa krav specificeras så tidigt som möjligt, redan på schema-nivå.

Det omfattande utbudet av regler gör att designern kan hantera både enkla avståndskrav och tidskrav för höghastighetsgränssnitt samtidigt. Denna metod säkerställer att kommunikationen sker tidigt och automatiskt överförs till PCB-design utan behov av muntlig överlämning. Därefter sker allt i samarbete och ändringar i reglerna flyter fritt från PCB tillbaka till schemat.

OrCAD X PCB

3D-design och ECAD-MCAD

Integrera dina elektroniska och mekaniska designprocesser med 3D-design och ECAD-MCAD-samarbete. Se till att dina komponenter passar i det mekaniska kabinettet och uppfyller de nödvändiga fysiska kraven, såsom monteringsutrymme, värmeavledning och kollisionsdetektion.

DFM och DFA

Säkerställ att ditt projekt är tillverkat med effektivitet i åtanke. Med DFM kommer du att minimera produktionsproblem och kostnader, medan DFA kommer att bidra till en enklare monteringsprocess, vilket resulterar i en mer strömlinjeformad produktionskedja och högre produktkvalitet.

Regelbaserade Constraint Regions

Definér specifikke områder på dit PCB med forskellige design constraints. Dette er afgørende for at sikre, at visse områder af designet opfylder specifikke krav, f.eks. rigid-flex områder, BGA-områder osv.


Uppfyll produktkrav och sänk kostnaderna

Avancerade funktioner som marknadens bredaste utbud av regler (constraints), online-designregelkontroller och automatiska funktioner säkerställer enastående produktkvalitet. Dyra fel undviks eftersom de upptäcks så snart de uppstår istället för i slutet av designprocessen.

Dokumentation för både tillverkning (manufacturing) och montering (assembly) görs i LiveDOC och sker snabbt baserat på egna eller inbyggda mallar. Vid varje PCB-designändring uppdateras dokumentationen automatiskt och därmed undviks kostsamma fel på grund av bristande uppdatering av dokumentation.

LiveDOC

Med LiveDOC är du säker på att dokumentationen för ditt projekt alltid är uppdaterad och lättillgänglig. Lägg till, redigera eller ändra dokument i realtid, vilket eliminerar förseningar och fel som kan uppstå med traditionella, statiska dokumentationsmetoder.

DesignTrue DFM & DFA

DFM (Design for Manufacturing) och DFA (Design for Assembly) kontrollerar designen online och hjälper därmed till att upptäcka fel tidigt i designprocessen och minska risken för dyra produktionsfel och omfattande omarbetning.

Dynamiska regler för fasstyrning av differentiella par

Dynamiska regler hjälper till att optimera routningen av differentiella par för signalintegritet, vilket är avgörande för att uppfylla kundkraven för höghastighetsdesign.

Jämför produkter

Utforska ett urval av OrCAD X funktioner och funktionalitet. För en omfattande lista, kontakta oss.
OrCAD Standard
OrCAD Pro
Populärt val
OrCAD X Standard
OrCAD X Pro
Ny intuitiv användarupplevelse med ökad användarvänlighet
Fullständig constraint manager
Review & markup
Optimerad 3D
ECAD-MCAD integration
Solidworks MCAD X interface
LiveDOC (FAB/ASSY)
OrCAD X Cloudservice
Automatisering av efterbearbetning
Virtuellt team och samarbetsutrymme
2-person PCB team design
Andra företag vi har hjälpt

Branschledande funktioner

Intuitivt och enhetlig UI
Med et intuitivt och enhetligt gränssnitt kan du smidigt navigera mellan schematisk och layoutdesignfaserna. Tvåvägssynkronisering från schema till layout och vice versa underlättas nu genom ett enda gränssnitt. Denna övergång säkerställer att övergången mellan dessa designfaser är smidig, vilket minimerar potentiella avvikelser och ökar den övergripande sammanhållningen.

Med ett strömlinjeformat arbetsflöde där färre musklick och menyalternativ används, samt fler genvägar, minskas onödiga hinder.
Constraint-styrd routning
OrCAD X sätter en ny standard för PCB-routning med constraint-styrd routning. Denna robusta funktionalitetssats inkluderar routningsfunktioner som Route, Slide, Fanout, Tuning, Group Route och Flex Route.

Denna uppsättning möjliggör skapande av komplexa designer med precision och smidighet och uppnå optimal signalintegritet och prestanda.
Marknadens snabbaste integrerade 3D
OrCAD X bryter ny mark med sina integrerade 3D-funktioner som är oöverträffade i hastighet och mångsidighet. Med en hastighet som överträffar äldre system med en imponerande faktor av 10 erbjuder vår 3D-integration omedelbara övergångar mellan 2D- och 3D-miljöer.

Få full kontroll över symbol- och modellsynlighet och transparens och dra nytta av kraften i 3D Clearance DRC för att säkerställa en felfri designprocess.
Sömlös navigering och Cross-Probing
För att öka precision och noggrannhet har en ny mekanism för Cross-Probing integrerats. Denna mekanism ger designers möjlighet att direkt kors-probe från oversiktspanelen till relevanta objekt inom schema och layout.

Denna strömlinjeformade navigering främjar en helhetsförståelse av föreslagna ändringar och deras konsekvenser, vilket underlättar ett mer informerat beslutsfattande.
Tvåvägsintegration mellan OrCAD och Solidworks
OrCAD X överbryggar klyftan mellan PCB-design och mekanisk ingenjörsarbete med sin banbrytande tvåvägsintegration med SolidWorks. Med en sömlös överföring av information genererar OrCAD automatiskt SolidWorks-modeller och gör komponenter, områden, urtag och monteringshål redo för simulering.
LiveDOC
Upplev LiveDOC, framtiden för tillverknings- och monteringsskisser. Med LiveDOC är din dokumentation alltid uppdaterad och genereras automatiskt genom mallbaserade processer.

Denna integration ansluter till en enkel export, vilket strömlinjeformar ditt arbetsflöde och säkerställer konsistens i din designdokumentation.

Gör dina designer redo för nästa generations elektronik med OrCAD X

Börja en inledande och icke-bindande dialog med en av våra specialister om de många möjligheterna med OrCAD X.

  Genom att skicka in accepterar du Nordcads användarvillkor och personuppgiftspolicy.

  Benjamin Jhaf Madsen
  Head of Sales & Marketing
  bm@nordcad.dk +45 70 60 61 81
  Fredrik  Jander
  Sales Director
  fj@nordcad.se+46 8 51 801 388
  Copyright © 2024 Nordcad Systems A/S
  crossarrow-right